Vliegenstraat 62

6241 CH, Bunde

beolem@planet.nl

boffi@pandora.be

www.bang-olufsen.com

Bang & Olufsen

Bang & Olufsen (B&O) is een Deens bedrijf, opgericht in 1925 in Struer door Peter Bang en Svend Olufsen, dat high-end audioproducten, videoproducten en telefoons voor de consumentenmarkt ontwerpt en produceert.

Producten van Bang & Olufsen staan voor hypermodern industrieel ontwerp, zowel wat betreft uiterlijk als wat betreft werking. Aluminium is een van de meest gebruikte materialen. Verder staat gebruikersgemak en vakmanschap hoog in het vaandel bij dit Deense kwaliteitsmerk.

B&O-producten worden tegen vaste prijzen verkocht in geautoriseerde B&O-winkels. Die bedrijven, allemaal eigen ondernemers (dus geen franchisenemers), worden door Bang & Olufsen gehouden aan een aansprekende presentatie van de door hun gevoerde producten. Apparaten van andere producenten zijn in exclusieve B&O-winkels (B1-shops) niet te koop. Dit in tegenstelling tot de zogenaamde "shop-in-shop" bedrijven. Hier worden ook apparaten van andere merken verkocht.

Sinds enige jaren werkt Bang & Olufsen samen met Audi voor een optioneel luidsprekersysteem (Bang & Olufsen Sound System: voor de A3, A4, A5/S5, Q5 en R8 en het Advanced Sound System: voor de A6, A7/S7, A8/S8 en Q7). Ook zijn er Bang & Olufsensystemen verkrijgbaar voor Aston Martin (alle courante modellen), BMW (5-serie, 6-serie en 7-serie enMercedes AMG (SLS en S-Klasse).