Postbus 2595
Breukerweg 197
6412 ZK Heerlen
 ‎

f.laeven@heineken.nl

www.brand.nl

Brand Bierbrouwerij

Bij brand hebben we een voorliefde voor smaakvolle bieren.

Door de eeuwen heen hebben we door puur vakmanschap het brouwen van smaakvolle bieren tot een kunst verheven. Wij brouwen krachtig smakende pilseners en karaktervolle speciaalbieren in onze eigen brouwerij in Limburg, en dat al sinds 1340.

Hierbij gebruiken we uitsluitend bijzondere hopsoorten, de beste gerst en zuiver mineraalwater uit eigen bron. Wees welkom bij Brand en maak kennis met bijna zevenhonderd jaar vakmanschap.

In 1871 werd de naam Brand geïntroduceerd door de toenmalige eigenaar Frederik Edmond Brand. Dit bier werd gebrouwen in de oudste brouwerijen in Nederland: de brouwerij Brand. Hier werd al vanaf 1340 bier gebrouwen.

Brand wist als een van de eersten in Nederland laaggistend pilsener bier op de markt te brengen.

In de periode daarna ging de afzet van enkele duizenden hectoliters naar een half miljoen hectoliter Brand bier in 2006. Dit is noemenswaardig aangezien het bier ook slechtere periodes heeft gekend in bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog. In die tijd kon Brand vrijwel niet aan materialen en grondstoffen komen en waren er niet genoeg medewerkers beschikbaar om de productie draaiende te houden.

Na de oorlog richtte Brand zich vooral op horecabedrijven om een plek op de markt terug te winnen. Tevens kwamen ze met een nieuw bier op de markt: Brand Imperator, een speciaalbier. Dit werd een groot succes, net als het speciaalbier 'Brand UP'.

Voor 2008 waren sommige bieren alleen op de tap verkrijgbaar, vanaf 2008 zijn echter alle bieren weer leverbaar op fles, tot groot genoegen van de liefhebbers.

Het wapen dat in het logo verwerkt is, is gebaseerd op de familie van Wachtendock, die in de 17e en 18e eeuw in het kasteel Wijlre woonden.

Brand is onderdeel van Heineken sinds 1989.